Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg pırasa
- 2 adet havuç
- 3 yemek kaşığı pirinç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Yapılışı
- Pırasalarınızı yıkayın yaprak kısımlarını yemekte kullanmayın börek iç harcı olarak değerledirilebilir.
- Sap kısımlarını iki parmak genişliğinde verev halde doğrayın.
- Havuçları yıkayın kabuklarını soyun ince bir formda yuvarlak doğrayın.
- Pirinci yıkayın süzün.
- Tencereye sıvı yağ ve salçayı ekleyin kavurun havuçları ekleyin karıştırarak 1 dk kavurun.
- Pırasayı ve pirinçi ekleyin tuzu ve pırasaların üzerini fazla geçmeyecek kadar suyunu ek edin.
- suyu kaynara çıkınca altını kısarak 2o dk kısık ateşte pişirin. Afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.