Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 demet pırasa (yarım kg)
- 2 adet havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağından biraz az pirinç
- 1 tatlı kaşığı şeker (2 adet küp şeker)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 bardak su
- 1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tencereye zeytinyağı alınır, ardından dilimlenen havuçlar sotelenir.
- Salça ilave edilir güzelce kavrulur.
- Ardından doğradığımız pırasaları ilave edilir, toz şeker ve tuzu eklenir.
- Pirinç üzerine serpilir ve 2 bardak kadar su eklenir.
- Kısık ateşte kaynamaya bırakılır lokum kıvamına geldiğinde altı kapatılır.
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Tam Kıvamında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.