Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Acılı Ekşili)

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Acılı Ekşili)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
zeytinyagli-pirasa-yemegi-acili-eksili.jpg

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Acılı Ekşili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 1 adet havuç
  • 150 gram haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım kesilmiş limon
  • 1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
  • Bir miktar su

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Acılı Ekşili) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Merhabalar öncelikle pırasaları ve havucu doğrayıp suya koyuyoruz.
  2. Sonra tenceremize yağımızı koyup ısındıktan sonra salçamızı ekliyoruz.
  3. Salçanın kokusu çıkınca pırasayı ve havucu koyup bir karıştırıp altını kısıp 10 dk haşlanmasını sağlıyoruz ama bu arada ben iki defa karıştırdım.
  4. Sonradan nohutunu, limonunu ,tuzunu ve pulbiberi de ekleyip suyunu da koyup kaynatmaya bırakıyoruz .
  5. Kaynadıktan sonra kısık ateşte ben 40 dk pişirdim.Pırasanın tazeliğine göre bu sizlerde değişebilir ben suyunu fazla koydum ,çocuklarım sulu seviyor sizde bu değişebilir.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Acılı Ekşili) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt