
Zeytinyağlı Özlü Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı kuru fasulye (1 gün evvelce ıslatılmalı)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pul biberi
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 adet tavuk bulyon
- 7 klasik su bardağı ile sıcak su
Zeytinyağlı Özlü Kuru Fasulye Tanımı Yapılışı
- Düdüklü tencerenin içine zeytinyağını dökelim.
- İçine biber salçası atalım.
- Biber salçası erdikten sonra fasulyeleri atalım. Uygunca kavuralım.
- Düzgünce kavurduktan sonra domates konservesini dökelim.
- 5 dakika bu biçimde pişirelim.
- Suyunu döküp baharatlarını atalım.
- Son olarak tavuk bulyonu koyalım ve düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
- Düdüklü tencereden ses çıkınca düdüğünü indirelim ve yaklaşık 40 dakika pişirelim.