Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması
0
88

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane orta uzunluk lahana
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1,2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nar ekşisi
  • İsteğe bağlı kuş üzümü
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tenceremize lahanaları haşlamak için 2-3 litre su koyalım ve ocağın altını açalım kaynamaya bırakalım.
  2. İç harcımız için de pirinç ve bulguru bir kaba alalım ve ılık su ekleyip, bekletelim (Pilav yapar üzere düşünün ???? daha kolay pişiyor sarmamız)
  3. Lahana yapraklarını fotoğrafta görüldüğü üzere keselim. Ben bu türlü yapıyorum daha kolay oluyor siz istediğiniz üzere hazırlayabilirsiniz.
  4. Hazırladığımız lahana yapraklarını güzelce yıkayıp kaynayan suya atalım ve 1-2 dk haşlanmasını sağlayalım. Çok fazla haşlamayın daha sonrada pişeceği için yırtılabilir.
  5. Haşlanan lahanaları bir kevgir yardımıyla alıp soğuk suya atalım (Yoksa sıcak sıcak pişmeye devam edecektir)
  6. İç harcımız için pirinci ve bulguru yeterlice yıkayalım.
  7. 1 adet soğanı ve sarımsağı rondoda çekip, ekleyelim.
  8. Salça, zeytinyağı, nar ekşisi ve baharatları da ekleyelim ve hepsini karıştıralım.
  9. Lahana yaprağını alalım ve iç harcımızdan uzunlamasına 1 tatlı kaşığı kadar koyup ince bir halde saralım.
  10. Aynı süreci yapraklar bitene kadar uygulayalım.
  11. Sarmaları tencereye güzelce dizelim ve üzerine biraz tuz gezdirelim.
  12. Hazırladığımız sosu da üzerine gezdirelim.
  13. 2-3 bardak kadar su ekleyip ocağa alalım ve kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler 1 adet orta uzunluk sarmalık lahana1 tutam tuzZeytinyağıLahanaları haşlamak için sıcak su İçi için; 3 su bardağı pirinç2 su bardağı sıcak su3-4 adet soğan1 su bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı tuz1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı karabiberYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Zeytinyağlı Lahana Sarması (En Lezzetli Haliyle) Tanımı İçin Gereçler Orta uzunluk lahana İç harcı için 1 çay bardağı pirinç1 çay bardağı bulgur1 büyük uzunluk soğan3 diş sarımsak1 demet maydanozYarım çay bardağı zeytinyağı2 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için ; 1,5 su bardağı pirinçYarım demet maydanoz1 büyük boy kuru soğan3 yemek kaşığı domates salçasıYarım çay bardağı zeytinyağı1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biber (Acı sevmezseniz yarım çay kaşığı)KarabiberTuz1 tatlı kaşığı kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Enfes Zeytinyağlı Kıvırcık Lahana Sarması (Wirsing) Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy kıvırcık lahana (Wirsing) İç harcımız için 1,5 su bardağı pirinç1 orta boy kuru soğan (Rendelenmiş)100 gram yağlı kıyma1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı biber tozu1 çay kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Zeytinyağlı Kara Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler 20 adet karalahana1 adet büyük boy soğan1.5 su bardağı pirinç1 su bardağı kaynar su2 yemek kaşığı salça1 çay bardağı sıvı yağ1 demet maydanoz1 tatlı kaşığı şekerKarabiberNaneYenibaharPul biberTuz Üzeri İçin; 1.5 su bardağı kaynar su1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt