
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 orta uzunluk lahana
- 2 büyük soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Toz kırmızıbiber
- Sumak (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1,5 su bardağı pirinç
- 4-5 kısım maydanoz
- 4-5 kısım nane
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye alınan zeytinyağında doğranan soğan ve sarımsaklar kavrulur.
- Kabuğunu soyup rendelediğimiz domates de eklenir;.
- Salçalar ve baharatlar ek edildikten sonra yıkanan pirinç ve 1,5 su bardağı sıcak su ek edilir, 10 dakika kadar pişirilir.
- Daha sonra haşladığımız lahanalar, içle sarılarak tencereye dizilir.
- Pişirirken üzerini biraz geçecek kadar sıcak su eklenir.
- Üzerine bir tabak kapatılır ve kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Pişmeye yakın başka bir tavada zeytinyağında rendelediğimiz sarımsaklar ve daha sonra eklediğimiz biber salçası ve su bir taşım kaynadıktan sonra sarmanın üzerine gezdirilir,.
- Suyu da çekince altı kapatılır; ılıyınca servis edilir.Afiyet olsun….