Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması
0
53

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
zeytinyagli-lahana-sarmasi.jpg

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 orta uzunluk lahana
İç materyali için:
  • 2 büyük soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Toz kırmızıbiber
  • Sumak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 4-5 kısım maydanoz
  • 4-5 kısım nane
Sos için:
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye alınan zeytinyağında doğranan soğan ve sarımsaklar kavrulur.
  2. Kabuğunu soyup rendelediğimiz domates de eklenir;.
  3. Salçalar ve baharatlar ek edildikten sonra yıkanan pirinç ve 1,5 su bardağı sıcak su ek edilir, 10 dakika kadar pişirilir.
  4. Daha sonra haşladığımız lahanalar, içle sarılarak tencereye dizilir.
  5. Pişirirken üzerini biraz geçecek kadar sıcak su eklenir.
  6. Üzerine bir tabak kapatılır ve kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  7. Pişmeye yakın başka bir tavada zeytinyağında rendelediğimiz sarımsaklar ve daha sonra eklediğimiz biber salçası ve su bir taşım kaynadıktan sonra sarmanın üzerine gezdirilir,.
  8. Suyu da çekince altı kapatılır; ılıyınca servis edilir.Afiyet olsun….
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,556Konular
982,095Mesajlar
32,748Kullanıcılar
crewsSon üye
Üst Alt