elektronikci
FD Üye

Zeytinyağlı Lahana Sarması (En Lezzetli Haliyle) Tanımı İçin Gereçler
- Orta uzunluk lahana
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 büyük uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sumak
- Pulbiber
- Kuru nane
- Kimyon
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Sıcak su
Zeytinyağlı Lahana Sarması (En Lezzetli Haliyle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanayı kare olacak formda keselim.
- Geniş bir tencereye su koyup kaynatalım.
- Lahanaları yumuşayana kadar birkaç dk haşlayalım.
- Süzgece alalım.
- İç harcı için soğanı ve maydanozu küçük doğrayalım.
- Pirinci ve bulguru yıkayalım.
- Tüm iç materyallerini bir kaba alıp karıştıralım.
- Lahanaları incecik ve sıkı formda saralım ve tencereye dizelim.
- Üzerine pişerken dökmek için salça ve sıcak su karışımı yapalım.
- Lahanaların üzerini örtecek kadar olmalı.
- Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirelim ve tuzunu atalım.
- Suyunu çekene kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun ????.