Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Kuru Dolma

Zeytinyağlı Kuru Dolma

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
zeytinyagli-kuru-dolma.jpg

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 25/30 adet kuru patlıcan biber karışık
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç (Osmancık yada pilavlık)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İsteğe göre tuz
Sosu için;
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 tane tavuk bulyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patlıcan ve kuru biberlerimizi bir tencereye alıp, üzerine sıcak su ekleyip, 7 dakika haşlayalım.
  2. Yağımızı tencereye alıp, kızdıralım. Daha sonra soğanı küçük küçük doğrayıp içine atalım.
  3. Soğanımız kavrulunca içine salçalarımızı ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  4. Baharatlarımızı da ekleyip, küçük küçük doğradığımız tavuk göğsünü de ekleyip, 10 dakika boyunca bu ikisini de güzelce kavuralım.
  5. Kavrulmuş ve özdeşleşmiş olan harcımıza pirincimizi güzelce yıkayıp, ekleyeyim ve bunları 5 dakikada böyle kavurup, iki su bardağı sıcak su ekleyelim.
  6. Tuzunuda ayarlayıp, kapağını kapatalım 6 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım. Soğumuş olan harcımıza üç yemek kaşığı nar ekşisi ve beş dal maydanoz doğrayıp karıştıralım.
  7. Patlıcanlarımızı ve biberlerimizi süzüp bir kaşık yardımı ile dolduralım fazla doldurmadan hepsine aynı işlemi uygulayalım.
  8. Hepsi bittikten sonra düdüklü tenceremize alıp, sosunu yapalım. 4 su bardağı sıcak su bir yemek kaşığı domates salçası bir tane tavuk bulyon yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ küçük bir tencerede kaynatıp, üstüne dökelim ve ocağa alıp, 15 dakika pişirelim. Yumuşacık enfes bir lezzet hep yapmak isteyeceksiniz.
Not: Ben düdüklüde yaptım daha yumuşak oluyor ama isteyenler tencerede 25 dakika boyunca pişirebilir.

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinyağlı Ekşili Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 10 adet kuru patlıcan10 adet kuru dolma biber2 büyük soğan1 çay bardağı zeytinyağ1 su bardağı bulgurYarım su bardağı pirinç1 yemek kaşığı isot1 yemek kaşığı nane1 yemek kaşığı kimyon1 yemek kaşığı pul biber1 yemek kaşığı sumak1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler 20-22 adet kuru patlıcan, biber… tercihe bağlı İç malzemesi için: 2 orta boy soğan1 baş sarımsak1 çay bardağı kadar zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı şekerTuzKarabiberYenibahar1 su bardağından biraz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Zeytinyağlı Dolma Tarifi İçin Malzemeler 20 adet kurutulmuş patlıcan20 adet kurutulmuş biber2 adet orta boy kuru soğan ( haşlamak için )2,5 su bardağı pirinç4 adet büyük boy soğan300 gram asma yaprağı1,5 su bardağı tane sumak1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Orjinal Antep Tarzı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 7 adet kuru tatlı biber7 adet kuru acı biber7 adet kuru patlıcan10-15 adet asma yaprak10-15 adet lahana yaprağı İç harcı için; 2 su bardağı pirinç2,5 çay bardağı zeytinyağı1 orta uzunluk soğan1 adet kuru sarımsak1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler İç harcı 1 tane soğan2 diş sarımsakDomates konservesi ya da 2 orta boy domates1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1.5 – 2 su bardağı pirinçYarım demet maydanozNar ekşisiSıvı yağTuzPulbiberKarabiberKuru nane Doldurmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,505Konular
982,654Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt