elektronikci
FD Üye

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 25/30 adet kuru patlıcan biber karışık
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç (Osmancık yada pilavlık)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- İsteğe göre tuz
- 4 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1 tane tavuk bulyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcan ve kuru biberlerimizi bir tencereye alıp, üzerine sıcak su ekleyip, 7 dakika haşlayalım.
- Yağımızı tencereye alıp, kızdıralım. Daha sonra soğanı küçük küçük doğrayıp içine atalım.
- Soğanımız kavrulunca içine salçalarımızı ekleyip, kavurmaya devam edelim.
- Baharatlarımızı da ekleyip, küçük küçük doğradığımız tavuk göğsünü de ekleyip, 10 dakika boyunca bu ikisini de güzelce kavuralım.
- Kavrulmuş ve özdeşleşmiş olan harcımıza pirincimizi güzelce yıkayıp, ekleyeyim ve bunları 5 dakikada böyle kavurup, iki su bardağı sıcak su ekleyelim.
- Tuzunuda ayarlayıp, kapağını kapatalım 6 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım. Soğumuş olan harcımıza üç yemek kaşığı nar ekşisi ve beş dal maydanoz doğrayıp karıştıralım.
- Patlıcanlarımızı ve biberlerimizi süzüp bir kaşık yardımı ile dolduralım fazla doldurmadan hepsine aynı işlemi uygulayalım.
- Hepsi bittikten sonra düdüklü tenceremize alıp, sosunu yapalım. 4 su bardağı sıcak su bir yemek kaşığı domates salçası bir tane tavuk bulyon yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ küçük bir tencerede kaynatıp, üstüne dökelim ve ocağa alıp, 15 dakika pişirelim. Yumuşacık enfes bir lezzet hep yapmak isteyeceksiniz.
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı