iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı kuru dolma tarifi için malzemeler
1 kg kuru biber ve patlıcan15 su bardağı dolmalık pirinç4 soğan25 su bardağı su1 su bardağı kızartmalık zeytinyağı1 çorba kaşığı biber salçası1 çorba kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber1 tatlı kaşığı kuru naneTuz
Zeytinyağlı kuru dolma hazırlanışı
Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun Pirinci yıkayıp süzün Biber ve domates salçası, pirinç ve baharatları ilave edip 12 dakika daha kavurun 1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak demlendirin
Kuru biber ve patlıcanları sıcak suda yarım saat bekletin Sudan çıkarıp ters kapatarak süzgeçte bekletin
Suyu süzülen biber ve patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurup tencereye dizin 15 su bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin Tencereyi ocaktan alın Ilık ya da soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun
1 kg kuru biber ve patlıcan15 su bardağı dolmalık pirinç4 soğan25 su bardağı su1 su bardağı kızartmalık zeytinyağı1 çorba kaşığı biber salçası1 çorba kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber1 tatlı kaşığı kuru naneTuz
Zeytinyağlı kuru dolma hazırlanışı
Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun Pirinci yıkayıp süzün Biber ve domates salçası, pirinç ve baharatları ilave edip 12 dakika daha kavurun 1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak demlendirin
Kuru biber ve patlıcanları sıcak suda yarım saat bekletin Sudan çıkarıp ters kapatarak süzgeçte bekletin
Suyu süzülen biber ve patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurup tencereye dizin 15 su bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin Tencereyi ocaktan alın Ilık ya da soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.