iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Kuru Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo kuru barbunya
*2 adet orta boy kuru soğan
*2 adet orta boy havuç
*1 yemek kaşığı domates salçası
*34 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet kesme şeker
*Tuz
Zeytinyağlı Kuru Barbunya Tarifi Yapılışı Akşamdan kuru barbunya temizlendikten sonra ıslatılır*Barbunyalar sabahleyin düdüklü tencerenin durumuna göre 1520 dakika kaynatılır*Ayrı bir kapta ince ince doğranan soğan zeytinyağı ile kavrulur*Halka halka doğranmış havuçlar da eklenerek biraz daha kavrulur ve salça ilave edilir*Düdüklü tencerede kaynatılan barbunya, şeker ve tuz da ilave edilip suyunu çekene kadar kaynatılır*Servis tabağına alınır Dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz( Barbunyanın üzerine dilerseniz az miktarda zeytinyağı gezdirebilirsiniz Daha hoş bir tat veriyor)
AFİYET OLSUN…
*1 kilo kuru barbunya
*2 adet orta boy kuru soğan
*2 adet orta boy havuç
*1 yemek kaşığı domates salçası
*34 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet kesme şeker
*Tuz
Zeytinyağlı Kuru Barbunya Tarifi Yapılışı Akşamdan kuru barbunya temizlendikten sonra ıslatılır*Barbunyalar sabahleyin düdüklü tencerenin durumuna göre 1520 dakika kaynatılır*Ayrı bir kapta ince ince doğranan soğan zeytinyağı ile kavrulur*Halka halka doğranmış havuçlar da eklenerek biraz daha kavrulur ve salça ilave edilir*Düdüklü tencerede kaynatılan barbunya, şeker ve tuz da ilave edilip suyunu çekene kadar kaynatılır*Servis tabağına alınır Dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz( Barbunyanın üzerine dilerseniz az miktarda zeytinyağı gezdirebilirsiniz Daha hoş bir tat veriyor)
AFİYET OLSUN…