Zeytinyağlı Kereviz Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet soğan
- 2 adet kereviz
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz sapı
- 1 adet limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Zeytinyağlı Kereviz Tanımı Yapılışı
- Kerevizleri soyup küp küp doğrayalım ve kararmaması için limonlu suyun içerisinde bekletelim.
- Havucu ve patatesi soyup küp küp doğrayın.
- Akabinde doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuralım ve havuçları ek edip pişirmeye devam edelim.
- Havuçlar hafif piştikten sonra patatesleri ekleyip üzerine limon suyunu ek edelim .
- Üzerini geçecek formda suyunu tuz ve şeker eğini de yapalım.
- Patateslerin pişme oranını denetim edelim ki çok yumuşamadan kerevizleri ve yapraklarını ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
- Bütün sebzeler eşit oranda yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatalım.
- Ilık yahut soğuk olarak servis edebilirsiniz afiyet olsun ellerinize sıhhat.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.