Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır? İşte Portakallı, Zeytinyağlı Kereviz Tarifi…

Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır? İşte Portakallı, Zeytinyağlı Kereviz Tarifi…
0
43

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
s-923bbc95621893df77f42c6cf2475635cb2bf138.jpg


Her mevsime özgü sebzeler sofralarımızda yer alırken özellikle kışın kerevizin zeytinyağlı hali rağbet görmektedir. Lezzetini arttırmak ve hoş bir aroma sağlamak için zeytinyağlı kereviz portakallı olarak pişirilmektedir. Kereviz yemeğini sevmeyenlerin bile bakış açısını değiştirecek portakallı, zeytinyağlı kereviz tarifini sizler için araştırdık. Peki, zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır? İşte zeytinyağlı portakallı zeytinyağlı kereviz tarifi…




Kış ayının en sık tüketilen zeytinyağlılarından biri olan kereviz yemeği, portakallı ya da ayvalı birçok farklı ilave ile pişirilebilir. Önemli bir lif kaynağı olan kerevizin köklerini ve yapraklarını yemeğin içerisinde kullanabileceğiniz gibi yapraklarını et suları ya da çorbalarda, köklerini yemeklerde saplarını ise salatalarda kullanabilirsiniz. Sağlıklı beslenmek için kerevizi sofralarınızdan eksik etmeyin. Peki, zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır? İşte portakallı, zeytinyağlı kereviz tarifine bu başlık altından ulaşabilirsiniz…

Zeytinyağlı Kereviz Malzemeleri




- 2 adet kereviz (büyük boy)

- 2 adet havuç

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- 1 adet limon suyu

- 1 su bardağı portakal suyu

- 1 bardak su

- 1 tatlı kaşığı toz şeker

- 2 parça limon kabuğu

- 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı



1. Kerevizin dış kabuklarını soyun. Soyulan kerevizleri küp küp doğradıktan sonra kararmalarını önlemek için limonlu suyun içerisine alın.

2. Havuçların da kabuklarını soyduktan sonra isterseniz küp küp isterseniz de yarım ay şeklinde doğrayın.

3. Kereviz yaprakları ve saplarını yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.

4. Zeytinyağının bir kısmını yayvan bir tencereye alın ve ısıtın. Doğradığınız havuçları 3 dakika kadar soteleyin. Havuçları kızartmadan hafifçe yağda çevirmeniz yeterlidir.

5. Daha sonra kerevizleri sudan alarak tencereye ekleyin ve soteleyin.

6. Minik minik doğranan kereviz yaprakları ve saplarını da tencereye koyun.

7. Portakal suyu, limon suyu ve suyu sebzelerin üzerine ilave edin.

8. Limon kabuklarını ekledikten sonra tuz ve şekeri de ekleyin.

9. Yemeğinizi kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.

10. Kalan zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra kerevizler yumuşayana kadar pişirmeniz yeterlidir.

11. Ortalama 30 dakika sonra yemeğinizin piştiğini anlamak için çatal yardımı ile kontrol edebilirsiniz. Yemeğinizi oda sıcaklığında dinlendirirseniz daha da lezzetli olacaktır. 

Afiyet olsun.
 

Similar threads

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler 2 adet orta tepe kereviz1 adet orta yükseklik soğan1 adet ortabüyük irtifa patates1 adet ortabüyük zirve havuç1 dere kaşığı tuz2 su bardağı portakal suyu3 yemek kaşığı zeytinyağı12 (yarım) kesme şeker12 (yarım) limonDereotu Portakallı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Zeytinyağlı Kereviz nasıl yapılır Zeytinyağlı Kereviz yapılışı Zeytinyağlı Kereviz malzemeleri: 1 adet büyük zirve kereviz 1 adet büyükçe havuç 1 adet patates yer elması(istenildiği değin) 1 adet soğan yarım çaybar sıvıyağ 1 yemkaşşeker 1 yemkaş un 1 adet greyfurt suyu 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Kış mevsimin en şifalı sebzeleri arasında yer alan kerevizi herkes tarafından çok beğeneceği enfes zeytinyağlı bir tarifimiz var. Sofraların ortasına çok yakışacak ister soğuk isterseniz de sıcak sıcak servis edebileceğiniz zeytinyağlı kereviz yemeğinin tarifi haberimizin detaylarında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler 2 orta irtifa kereviz1 orta doruk rezene1 baş kutu soğan1 diş sarımsak1 adet havuç1 adet patates2 yemek yemek kaşığı zeytin yağı1 küp şeker1 nehir kaşığı tuzlu1 su bardağı suİsteğe bağlı yarım su bardağı portakal suyuKerevizi bekletmek için yarım limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Bol Yeşillikli Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler **2 adet orta boy kereviz **2 adet orta boy patates **1 adet havuç **1 adet soğan **3 diş sarımsak **Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ *1 buçuk su bardağı sıcak su **Tuz Bol Yeşillikli Zeytinyağlı Kereviz Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt