Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Kereviz Çanakları

Zeytinyağlı Kereviz Çanakları
0
70

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Zeytinyağlı Kereviz Çanakları Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kereviz
  • 1 adet portakal suyu
  • Zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Karabiber
  • Dereotu

Zeytinyağlı Kereviz Çanakları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce kerevizler soyularak ortandan enden olacak halde ikiye bölünür ve ortaları yavaşça oyulur.
  2. Ardından kararmaması için limon sürülerek su dolu bir kaba bırakılır.
  3. İçi oyulan kerevizleri de küçük küçük doğrayınız iç harçta kullanacağız.
  4. Kereviz yapraklarından da bir tutam ayırınız.
  5. Daha sonra iç harç imali için evvel soğanlar küçük doğranır ve bir tencerede sıvı yağ ile hafif renk alana kadar çevrilir.
  6. Ardından kavanoz garnitür süzülerek eklenir ve karıştırılır.
  7. Sonra şeker tuz ve un eklenerek kavrulmaya devam edilir ve ocağın altını kapattıktan sonra bir tutam dereotu doğranarak eklenir ve karıştırılır.
  8. Ardından doğranan kerevizler geniş bir tencereye dizilerek hazırlanan iç harçlar oyulan orta boşluklara konur.
  9. Kereviz yaprakları da doğranarak en üstlere eklenir ve yaklaşık yarım çay bardağı portakal suyu ve yarım çay bardağı olağan su ek edilerek zeytinyağı gezdirilerek pişirilmeye bırakılır.
  10. İlk olağan ateşte kaynamaya bırakılır ve kaynadıktan sonra kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirilir.
  11. En son servis sırasında tekrardan ince kıyılmış dereotu ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun ????.

Secilinn_mutfagi.

Zeytinyağlı Kereviz Çanakları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinyağlı Kereviz Tanımı İçin Malzemeler 4 adet kereviz3 adet havuç1 adet kuru soğan3-4 diş sarımsakYarım su bardağı zeytin yağı1 tatlı kaşığı şeker ve tuz1 adet portakal1 adet limon Zeytinyağlı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kerevizler yıkanıp istenilen şekile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Zeytinyağlı Kereviz (Portakal Soslu) Tanımı İçin Malzemeler 2 tane kereviz1 tane büyük uzunluk havuç1 orta uzunluk soğan2 kol kereviz yaprağı1 tane sarımsak Sosu için; 1 adet portakal1 tane limon2 yemek kaşığı zeytinyağ1 çay kaşığı zerdeçalYarım tatlı kaşığı kimyonYarım tatlı kaşığı karabiber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Limonlu Zeytinyağlı Kereviz Tanımı İçin Gereçler 2 adet büyük uzunluk kereviz2 adet soğan1 adet havuç2 patates1 limon suyuYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı şekerTuz Limonlu Zeytinyağlı Kereviz Tanımı Yapılışı Kerevizler küp doğranıp limonlu suda bekletilir. Bir tencereye sıvı yağ ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı İçin Materyaller 1 orta uzunluk kereviz2 orta uzunluk havuç2 orta uzunluk patates1 orta uzunluk soğan3 çorba kaşığı zeytinyağı1 küçük domates rendesi1 büyük portakal suyu1 er çay kaşığı kimyon tatlı kırmızı biber karabiberYeteri kadar tuz1 dolu yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Zeytinyağlı Kereviz Tanımı İçin Materyaller 1 orta uzunluk kereviz1 adet havuç3 adet orta uzunluk soğan2 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 adet portakal1 adet patates1 adet mandalina1 adet elmaBir tutam zencefil ve zerdeçal1 su bardağına yakın suSüslemek için maydonoz Zeytinyağlı Kereviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt