iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet kuru dolma
*45 adet kuru biber veya yeşil dolmalık biber
*Asma yaprağı
*Yarım demetten biraz az maydanoz
*Yarım demetten biraz az yeşil nane
*3 adet soğan
*1 baş sarımsak
*3 adet domates
*1 çay kaşığı karabiber
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*25 kepçe kaşığı zeytinyağ
*1 kase dolusu pirinç
*Tuz
Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifi Yapılışı Öncelikle asma yaprağını sıcak suda biraz bekletip çıkaralım Tencereye sıcak su koyup, kuru patlıcan ve kuru biberleri birazcık haşlayalım Soğan, domates, sarımsak, maydanoz ve yeşil nanemizi minik minik doğrayıp, bir kaba alalım içerisine pirincimizi yıkayıp, karabiber, salçamızı ve zeytinyağımızı ilave edip, karıştıralım Dolmalarımızı ve sarmalarmızı iç harcımızla doldurup tenceremize dizelim (Arkadaşlar ben tenceremin en alt kısmına 1 kepçe kaşığı kadar zeytinyağ, bir tutam kuru nane, 23 sarımsağı ve 1 tatlı kaşığı kadar biber salçasını karıştırıp üzerine dolma ve sarmalarımı diziyorum İsteğe bağlı olarak sizde deneyebilirsiniz) Tencerimize sardığımız sarma ve dolmalarımızın üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip bir tabak koyalım Tabağı geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edelim Önce orta ateşte kaynaya kadar pişirelim Kaynadıktan sora en kısık ateşle yarım saat pişirelim Afiyet olsun
*5 adet kuru dolma
*45 adet kuru biber veya yeşil dolmalık biber
*Asma yaprağı
*Yarım demetten biraz az maydanoz
*Yarım demetten biraz az yeşil nane
*3 adet soğan
*1 baş sarımsak
*3 adet domates
*1 çay kaşığı karabiber
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*25 kepçe kaşığı zeytinyağ
*1 kase dolusu pirinç
*Tuz
Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifi Yapılışı Öncelikle asma yaprağını sıcak suda biraz bekletip çıkaralım Tencereye sıcak su koyup, kuru patlıcan ve kuru biberleri birazcık haşlayalım Soğan, domates, sarımsak, maydanoz ve yeşil nanemizi minik minik doğrayıp, bir kaba alalım içerisine pirincimizi yıkayıp, karabiber, salçamızı ve zeytinyağımızı ilave edip, karıştıralım Dolmalarımızı ve sarmalarmızı iç harcımızla doldurup tenceremize dizelim (Arkadaşlar ben tenceremin en alt kısmına 1 kepçe kaşığı kadar zeytinyağ, bir tutam kuru nane, 23 sarımsağı ve 1 tatlı kaşığı kadar biber salçasını karıştırıp üzerine dolma ve sarmalarımı diziyorum İsteğe bağlı olarak sizde deneyebilirsiniz) Tencerimize sardığımız sarma ve dolmalarımızın üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip bir tabak koyalım Tabağı geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edelim Önce orta ateşte kaynaya kadar pişirelim Kaynadıktan sora en kısık ateşle yarım saat pişirelim Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.