Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 adet büyük uzunluk enginar
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı su
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/4 (çeyrek) su bardağı limon suyu
- 7-8 kısım maydanoz
- 7-8 kısım dereotu
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir pilav tenceresine zeytinyağını ekleyip, ısıtın.
- Soğanı küçük yemeklik doğrayın, tencereye ek edin.
- Ben enginarlarım büyük olduğu için 8’e böldüm, tencereye ek edip, hafif kavurun.
- İçerisine bezelye, limon kabuğu rendesi, su, tuz, toz şeker ve limon suyunu ekleyip, karıştırın.
- Kapağını kapatın ve kısık ateşte, 15 dakika pişirin.
- Pişen enginarlarınızın üzerine ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.