
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet tabak enginar
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 su bardağı bezelye
- Yarım demet dereotu
- 2 adet limon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kesme şeker
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı
- Patates ve havuçları küp küp doğrayıp bezelyeleri ekliyoruz.
- Bir limon üç yemek kaşığı zeytinyağı yarım tatlı kaşığı tuzu katıp harmanlıyoruz.
- Bir limonun suyunu da yıkanmış enginarların üzerine eşit biçimde döküyoruz ve pişirme tavasına diziyoruz.
- Hazırladığımız garnitürü 1 2 kaşık formunda enginarların boyutlarına nazaran paylaştırıyoruz.
- 1 su bardağı suyu ekleyip kaynayana kadar süratli ateşte daha sonra kısık ateşte pişme durumuna nazaran 25 30 dk pişiriyoruz.
- Enginarları çatal batırarak pişme durumunu denetim edebilirsiniz.
- Ocaktan almaya yakın üzerine dereotu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.