Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar
0
63

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
zeytinyagli-enginar-8.jpg

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet tabak enginar
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • Yarım demet dereotu
  • 2 adet limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kesme şeker

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı

  1. Patates ve havuçları küp küp doğrayıp bezelyeleri ekliyoruz.
  2. Bir limon üç yemek kaşığı zeytinyağı yarım tatlı kaşığı tuzu katıp harmanlıyoruz.
  3. Bir limonun suyunu da yıkanmış enginarların üzerine eşit biçimde döküyoruz ve pişirme tavasına diziyoruz.
  4. Hazırladığımız garnitürü 1 2 kaşık formunda enginarların boyutlarına nazaran paylaştırıyoruz.
  5. 1 su bardağı suyu ekleyip kaynayana kadar süratli ateşte daha sonra kısık ateşte pişme durumuna nazaran 25 30 dk pişiriyoruz.
  6. Enginarları çatal batırarak pişme durumunu denetim edebilirsiniz.
  7. Ocaktan almaya yakın üzerine dereotu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Soğuyunca servise hazır afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt