FMalzemeler
*4 enginar (temizlenmiş)
*56 yemek kaşığı garnitur (bezelye, havuc, patates)
*1 adet kucuk soğan
*Samıt
*Limon
*Zeytinyağı
*Tuz
*Karabiber
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı
1
*Soğanları kup kup doğrayıp az zeytin yağında soteliyoruz Sonra garniturumuzu soğanların uzerine ekliyoruz
*Biraz tuz ve karabiber ekleyip soğanlarla birkac dakika soteliyoruz
*Temizlenmiş, tuzlu limonlu suda bekleyen enginarlarımızı temiz su ile biraz durulayıp duduklu tencereye alıyoruz ve garnitur karışımızdan 12 kaşık kadar enginar canağının aldığı kadar uzerine koyuyoruz
*Uzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz Yarım limonun suyunu sıkıyoruz Dudukluye bir cay bardağı sıcak su koyuyoruz
*Duduklu otmeye başladıktan sonra 15 dakika yeterli olacaktır Piştikten sonra ince kıyılmış samıt ile servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*4 enginar (temizlenmiş)
*56 yemek kaşığı garnitur (bezelye, havuc, patates)
*1 adet kucuk soğan
*Samıt
*Limon
*Zeytinyağı
*Tuz
*Karabiber
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı
1
*Soğanları kup kup doğrayıp az zeytin yağında soteliyoruz Sonra garniturumuzu soğanların uzerine ekliyoruz
*Biraz tuz ve karabiber ekleyip soğanlarla birkac dakika soteliyoruz
*Temizlenmiş, tuzlu limonlu suda bekleyen enginarlarımızı temiz su ile biraz durulayıp duduklu tencereye alıyoruz ve garnitur karışımızdan 12 kaşık kadar enginar canağının aldığı kadar uzerine koyuyoruz
*Uzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz Yarım limonun suyunu sıkıyoruz Dudukluye bir cay bardağı sıcak su koyuyoruz
*Duduklu otmeye başladıktan sonra 15 dakika yeterli olacaktır Piştikten sonra ince kıyılmış samıt ile servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.