
Zeytinyağlı Enginar Kalbi Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram salamura enginar kalbi
- 2 adet havuç
- 15 adet arpacık soğan
- 1 demet dereotu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limon
- 2 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Enginar Kalbi Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak salamura olan enginar kalplerini güzelce yıkıyoruz.
- Akabinde arpacık soğanı ortadan ikiye bölelim. Havucumuzu jülyen halde doğrayalım.
- Tenceremizin içerisine zeytinyağını ve soğanı dökelim. 2-3 dakika kavurduktan sonra havucumuzu da içerisine alalım.
- Birlikte renklerini döndükten sonra tuzumuzu ve enginar kalplerini dizelim.
- Üzerine kıyılmış dereotunu da atalım. Üzerine şeker, limonu ve sıcak suyumuzu da döküp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyenler için afiyet olsun.