Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Dolma (Sumak Ekşisi Lezzetiyle K.Maraş Usulü)

Zeytinyağlı Dolma (Sumak Ekşisi Lezzetiyle K.Maraş Usulü)
0
54

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
zeytinyagli-dolma-sumak-eksisi-lezzetiyle-k-maras-usulu.jpg

Zeytinyağlı Dolma (Sumak Ekşisi Lezzetiyle K.Maraş Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 30 adet patlıcan
  • 7 adet kabak
  • 1 tabak yaprak
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi (suyuna eklenecek)
İç harcı için ;
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 4,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sumak ekşisi (siz kontrollü ekleyin biz ekşili severiz)
  • 1,5 su bardağı zeytin yağ
  • Tuz, yaprak biber, karabiber, reyhan

Zeytinyağlı Dolma (Sumak Ekşisi Lezzetiyle K.Maraş Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanları ve kabağı yıkayıp başlarını kesip ince olacak şekilde oyuyoruz.
  2. Patlıcanların acısının çıkması için suda bekletiyoruz.
  3. Oyduğumuz kabakların içine hafif tuzla toz biber serpiyoruz.
  4. İç harcını hazırlamak için tüm malzemeleri küçük küçük doğruyoruz.
  5. Pirincimizi iyice yıkayıp bir kapta tüm malzemelerin hepsini karıştırıyoruz.
  6. Patlıcanlarımızı süzüyoruz ,kabağın ve patlıcanların içlerini tam dolu olamayacak şekilde dolduruyoruz.
  7. Ağızlarını kapatmak için patlıcan veya domates kullanabilirsiniz.
  8. Sarmamızı da sarılıyoruz. Hepsini tencereye düzlüyoruz.
  9. Ayrı bi kapta kaynayan suya sumak ekşisi ve tuzu ekleyip karıştırıp tencereye üstünü tam kapatmayacak şekilde yavaşça döküyoruz.
  10. Tencerenin üzerine sarma taşı veya porselen tabak kapatıyoruz.
  11. Kaynayınca ocağı kısıp yavaş yavaş kontrollü şekilde 1 saate yakın pişiriyoruz.
  12. Ve suyunu süzüyoruz servise hazır.
Deneyenlere afiyet olsun ????.

Sormak istediğiniz bisy varsa her zaman yazabilirsiniz ????.

Not; hızlı kaynayıp dolmaların dağılmamasına ,taşmamasına dikkat edin. Ekşisini tuzunu isteğe göre ayarlayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Dolma (Sumak Ekşisi Lezzetiyle K.Maraş Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt