Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Çanak Kereviz

Hoş geldin! akan02 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Zeytinyağlı Çanak Kereviz
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zeytinyagli-canak-kereviz-4.jpg

Zeytinyağlı Çanak Kereviz Tanımı İçin Materyaller

  • 1 büyük uzunluk kereviz
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 orta uzunluk patates
  • Pişmiş konserve bezelye (küçük bir kase yahut dondurucudan da pişmemiş kullanabilirsiniz)
  • 1 büyük portakal suyu
  • 1 mandalina suyu
  • 1 küçük limon suyu
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz -karabiber -dereotu
  • 2 küp şeker

Zeytinyağlı Çanak Kereviz Tanımı Yapılışı

  1. Kerevizin kabuğunu soyalım ve bir parmaktan daha ince biçimde yuvarlak olarak keselim kararmaması için.
  2. Bir kaba 1 tatlı kaşığı un ve yarım limon suyu sıkıp su ile dolduralım içine koyalım.
  3. Kestiğimiz kerevizlerin ortasını hafif oyalım oyduğumuz kesimleri da küp küp doğrayıp limonlu suya atalım.
  4. Soğanı patatesi havucu küp küp doğrayalım.
  5. Soğanı zeytinyağını tencereye koyup kavuralım.
  6. Üzerine havucu koyup biraz kavuralım.
  7. Patatesi ve küp küp oyduğumuz kısımdan çıkan kerevizleri koyup kavurmaya devam edelim (bezelye dondurucudan kullanacaksanız onu da bu esnada kavurun).
  8. Kavurduğumuz materyaller tencerenin kenarına gerçek yahut öbür bir kaba alalım.
  9. Yuvarlak olan kerevizleri tencereye dizelim üzerine yaptığımız garnitürleri koyalım.
  10. Portakalı limonu ve mandalinayı sıkalım ve suyunu kerevizlerin üzerine dökelim.
  11. Tuzunu biraz karabiberi atalım 2 küp şeker koyalım ve az ölçüde su ek edelim  pişirmeye bırakalım(çatal batırıp pişmişliğini denetim edip az ölçü daha su ek edip pişirmeye devam edebilirsiniz).
  12. Konserve bezelye kullanacaksanız tencerenin altını kapatmadan 5-10 dk evvel kerevizlerin üzerine koyalım.
  13. Piştikten ve soğuduktan sonra kerevizleri bir servis tabağına alalım garnitürler kerevizlerin üzerinden hafif kenarlara düşmüş olabilir☺️.
Onları çanak kerevizin üzerine yerleştirelim kıyılmış dereotunu serpelim ve servis edelim.
 
858,556Konular
982,097Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt