
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 kilo dolmalık biber
- 1 kuru soğan
- 2 domates
- Nane
- Kekik
- Bir tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz. Üzerine küçük doğradığımız domatesleri ekleyip karıştırıyoruz daha sonra yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz.
- 3-4 dakka kavurduktan sonra 1-1. 5 su bardağı sıcak su ekliyoruz. Şeker tuz nane ve kekik ekliyoruz. İçimiz pişmeye yakın olacak. Suyunu çekince altını kapatıyoruz.
- İçlerini çıkarıp yıkadığımız dolmalık biberlerin içine pirinç harcımızı dolduruyoruz.
- Üzerinde biraz boşluk bırakın. Ve domatesle kapatın. Tencereye yerleştirin.
- 1 yemek kaşığı salça ve bir çay bardağı sıvı yağı bir kapta su ekleyerek sos haline getiriyoruz.
- Dolmalarımızın üzerine gezdiriyoruz. Dolmaların yarısına kadar sıcak su ekleyip yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Ilık olarak ta servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.