iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
*12 kg orta boy biber dolması ( 10 adet )
*3 adet *orta boy kuru soğan ( 2 su iç harç diğeri biberlerin yanına )
*1 su bardağı dolu kırık pirinç
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı kuru nane
*2 adet domates ( biri şapka için diğeri rende )
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*14 çeyrek demet maydanoz
*34 yaprak çiğ nane
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yapılışı Kuru soğanlar yemeklik doğranır yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur
Soğanlar kavrulurken domatesin biri rendelenip içine atılır ,pirinçler yıkandıktan sonra ilave edilir ,kısık ateşte biraz kavrulur Ben 1 çay bardağı su koyuyorum ,isteğe bağlı yapışıyor Baharatlar atılır tuz koyulur
Biraz karıştırdıktan sonra altını kapatıp maydanozlar ilave edilir ve bir kaç yaprak çiğ nane doğranır ,ayıklanmış biberlere doldurulur, diğer domates biberlerin üstüne şapka yapıp uygun bir tencereye dizilir Ben içine bir kaç adet sarımsak ve ve bir küçük baş soğan ilave ediyorum, biberlerin yarısına kadar su ve diğer yarım çay bardağı zeytinyağı dökülüp pişmeye bırakılır, afiyet olsun
*12 kg orta boy biber dolması ( 10 adet )
*3 adet *orta boy kuru soğan ( 2 su iç harç diğeri biberlerin yanına )
*1 su bardağı dolu kırık pirinç
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı kuru nane
*2 adet domates ( biri şapka için diğeri rende )
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*14 çeyrek demet maydanoz
*34 yaprak çiğ nane
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yapılışı Kuru soğanlar yemeklik doğranır yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur
Soğanlar kavrulurken domatesin biri rendelenip içine atılır ,pirinçler yıkandıktan sonra ilave edilir ,kısık ateşte biraz kavrulur Ben 1 çay bardağı su koyuyorum ,isteğe bağlı yapışıyor Baharatlar atılır tuz koyulur
Biraz karıştırdıktan sonra altını kapatıp maydanozlar ilave edilir ve bir kaç yaprak çiğ nane doğranır ,ayıklanmış biberlere doldurulur, diğer domates biberlerin üstüne şapka yapıp uygun bir tencereye dizilir Ben içine bir kaç adet sarımsak ve ve bir küçük baş soğan ilave ediyorum, biberlerin yarısına kadar su ve diğer yarım çay bardağı zeytinyağı dökülüp pişmeye bırakılır, afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.