elektronikci
FD Üye
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet enginar
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Limon suyu
- Dereotu
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle enginarlarımızı temizleyip, kararmaması için limonla ovalım ve modüllere ayıralım.
- Yemeklik doğradığımız soğanımızı tenceremize alıp, zeytinyağı ek ederek soteleyelim.
- Bezelye ve enginarlarımızı da ekleyip, kavurma sürecine devam edelim.
- Sebzelerimiz hafif suyunu salınca sebzelerimizin düzeyinin biraz altında su ek ederek 40 dk kadar orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeğimiz servise hazır???????????? üzerine dereotu serperek servis edebilirsiniz ???? Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.