
Zeytinyağlı Bezelye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo bezelye
- 1 adet soğan
- 4 yada 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yeterince ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yeterince tuz
- Yarım demet maydanoz
Zeytinyağlı Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Buzluktan çıkardığınız bezelyeleri dönü çözülmeden sudan geçirin süzün.
- Uygun bir tencerede zeytinyağı ek edelim küp küp yemeklik doğradığımız soğanı ek edelim fazla kavurmayalım pembeleşmesin bezelyeleri ek edelim 3 yada 5 dakika soteleyelim.
- Suyunu ek edelim (Suyu üstünü biraz geçsin 1. 5 şu bardağı suya tekamül ediyor) tuzunu şekerini ekleyelim kapağını örtelim orta ateşte 15 20 dakika pişirelim.
- Suyunu çeken bezelyelere ince kıyım yaptığımız dereotunu ekleyelim altını kapatalım. Ilık servis yapalım. Afiyet olsun.