
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet orta uzunluk beyaz lahana
- 3 adet büyük kuru soğan
- 40 gram kuş üzümü
- 25 gram dolmalık fıstık
- 3 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı dolma baharatı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1, 5 çay kaşığı tuz
- 2, 5 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
- Lahanaları sıcak suda haşlıyoruz.
- Soğanlarımızı doğuruyoruz ,tenceremize alıyoruz .
- Zeytinyağını fıstığı ek edip kavuruyoruz.
- Pirincimizi ek ediyoruz biraz daha kavuruyoruz.
- Baharatlarımızı, kuş üzümünü, şekerimizi ilave edip biraz daha kavuruyoruz .
- 1, 5 şu bardağı su ek ediyoruz.
- 1, 5 çay kaşığı tuzumuzu ek edip kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Biraz dinlendirip evvelden haşladığımız lahanalarımızı sarıyoruz.
- 1 su bardağı sıcak su ek edip 50 dakika pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.