
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük top beyaz lahana
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 1.5 su bardağı bulgur
- 4 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı yeni bahar
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yapraklarını ayırdığımız lahanaların yapraklarını ayıralım.
- Kaynayan suda lahanalarımızı haşlayalım ve soğumaya bırakalım
- İçi için; yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun.
- Yıkamış olduğumuz pirinci ve bulguru katıp kavuralım.
- Baharatlarını da koyup, kavurmaya devam ediyoruz.
- Soğuyan lahanaların kök kısımlarını bıçakla kesip, üçgen şeklinin ters yönüyle sarın (Ben bu şekil sarıyorum rahat oluyor) ????????????))