Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı barbunya
- 3 adet küçük boy patates
- 3 adet küçük boy havuç
- 1 adet küçük boy soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Maydanoz
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle barbunyaları haşlıyoruz, haşladıktan sonra o suyu döküyoruz (Barbunyaların daha lezzetli olması için haşlarken, içerisine küp şeker atıp haşlayın)
- Barbunyalar haşlanırken, sebzeleri doğrayabilirsiniz. Barbunyaları bir kenara alıp, zeytinyağında soğanı, sonra patates ve havucu soteliyoruz.
- Daha sonra barbunyalı ve salçayı da ekleyerek üzerine sıcak su ve tuzunu ekliyoruz. Sebzeler ve barbunya piştikten sonra, altını kapatıyoruz.
- Soğuduktan sonra servise hazır, üzerine maydanozla süsleyip yiyebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.