
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg taze barbunya
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 adet köy biberi
- 4-5 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı
- Tuz
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Barbunyalar üzerine su geçecek kadar tencereye konur 15 dakika haşlanır.(barbunyaların kara suyunu bu formda çıkartmış oluyoruz).
- Soğanı yemeklik olarak doğrayın zeytinyağı ile kavurun havuçları yarım ay halinde doğrayıp soğana ek edin ve kavurun.
- Biberleri patatesi sarımsağı da ek edin bir süre de bu formda kavurun.
- Salçaları da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Son olarak bu karışıma barbunyaları ekleyip üzerini geçecek kadar su koyun ve pişmeye bırakın.
- Zeytinyağlı barbunya soğuduktan sonra üzerine maydanoz doğrayın soğuk olarak servis yapın.