Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği (Ayrıntılı)

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği (Ayrıntılı)
0
114

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği (Ayrıntılı) Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı barbunya
*3 yemek kaşığı salça(çok salçalı seviyorsanız bizim gibi yarım kaşık daha ekleyebiliriz 3 kaşık tam ama)
*2 adet orta boy soğan
*1 orta boy patates
*1 orta boy havuç
*Tuz (4 çay kaşığı)

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği (Ayrıntılı) Tarifi Yapılışı Akşamdan ılık ve tuzlu suda barbunyalarımızı kapağı kapalı bekletiyoruz ertesi gün suyunu döküp yeni normal soğuklukta su dolduruyoruz üzerini geçene kadar kapağı açık ocağımızın orta bölümünde tam ateşte 10–15 dk arası haşlıyoruz haşladığımız barbunyanın kara suyunu da süzüyoruz barbunyalarımız yemek için hazır Ocağımızın küçük bölümünde altı tam açık yağımızı ısıtıyoruz üzerine rendelediğimiz soğanlarımızı atıp iki dk kavuruyoruz daha sonra doğradığımız havucu da ekleyip iki dk daha kavuruyoruz en son barbunyalarımızı, patatesimizi ve salçamızı ekleyip üç dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz üzerine 6 bardak (isteğe bağlı) sıcak suyumuzu karıştırarak atıyoruz tuzunu da ekleyip kapağını kapatıp önce tam ateşte fokurdayana kadar daha sonra kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz havuç barbunya yumuşayana dek afiyet olsun
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt