iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği (Ayrıntılı) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı barbunya
*3 yemek kaşığı salça(çok salçalı seviyorsanız bizim gibi yarım kaşık daha ekleyebiliriz 3 kaşık tam ama)
*2 adet orta boy soğan
*1 orta boy patates
*1 orta boy havuç
*Tuz (4 çay kaşığı)
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği (Ayrıntılı) Tarifi Yapılışı Akşamdan ılık ve tuzlu suda barbunyalarımızı kapağı kapalı bekletiyoruz ertesi gün suyunu döküp yeni normal soğuklukta su dolduruyoruz üzerini geçene kadar kapağı açık ocağımızın orta bölümünde tam ateşte 10–15 dk arası haşlıyoruz haşladığımız barbunyanın kara suyunu da süzüyoruz barbunyalarımız yemek için hazır Ocağımızın küçük bölümünde altı tam açık yağımızı ısıtıyoruz üzerine rendelediğimiz soğanlarımızı atıp iki dk kavuruyoruz daha sonra doğradığımız havucu da ekleyip iki dk daha kavuruyoruz en son barbunyalarımızı, patatesimizi ve salçamızı ekleyip üç dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz üzerine 6 bardak (isteğe bağlı) sıcak suyumuzu karıştırarak atıyoruz tuzunu da ekleyip kapağını kapatıp önce tam ateşte fokurdayana kadar daha sonra kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz havuç barbunya yumuşayana dek afiyet olsun
*2 su bardağı barbunya
*3 yemek kaşığı salça(çok salçalı seviyorsanız bizim gibi yarım kaşık daha ekleyebiliriz 3 kaşık tam ama)
*2 adet orta boy soğan
*1 orta boy patates
*1 orta boy havuç
*Tuz (4 çay kaşığı)
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği (Ayrıntılı) Tarifi Yapılışı Akşamdan ılık ve tuzlu suda barbunyalarımızı kapağı kapalı bekletiyoruz ertesi gün suyunu döküp yeni normal soğuklukta su dolduruyoruz üzerini geçene kadar kapağı açık ocağımızın orta bölümünde tam ateşte 10–15 dk arası haşlıyoruz haşladığımız barbunyanın kara suyunu da süzüyoruz barbunyalarımız yemek için hazır Ocağımızın küçük bölümünde altı tam açık yağımızı ısıtıyoruz üzerine rendelediğimiz soğanlarımızı atıp iki dk kavuruyoruz daha sonra doğradığımız havucu da ekleyip iki dk daha kavuruyoruz en son barbunyalarımızı, patatesimizi ve salçamızı ekleyip üç dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz üzerine 6 bardak (isteğe bağlı) sıcak suyumuzu karıştırarak atıyoruz tuzunu da ekleyip kapağını kapatıp önce tam ateşte fokurdayana kadar daha sonra kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz havuç barbunya yumuşayana dek afiyet olsun