Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki
0
133

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
zeytinyagli-barbunya-plaki.jpg

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram taze barbunya (ayıklanmış)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
  • Tuz

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Yapılışı

  1. Kuru barbunyadan yapacaksanız bir gece evvelce güzelce yıkayıp ıslatılır.
  2. Taze barbunyayı yıkadıktan sonra tencereye alıp su ek ederek kara suyunun çıkması için biraz kaynatıp süzgeçten süzelim.
  3. Tenceremize zeytinyağını alıp yemeklik doğranan soğan ve sarımsağı kavuralım.
  4. Akabinde salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
  5. Üzerine küp küp doğranmış havuç, patates ve domates rendesini ekleyip 5 dakika daha kavuralım.
  6. Barbunyayı ekleyip bir kaç kez karıştırıp üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su, tuz ve kesme şeker ekleyelim.
  7. Yemeğimiz kaynadıktan sonra ocağı kısıp yumuşayana kadar pişirelim.
  8. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirip servis tabağına alalım.
  9. Üzerine zeytinyağı gezdirip maydanozla süsleyelim.
  10. Dileyen üzerine limonda ekleyebilir.
Afiyetle????.
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt