
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram taze barbunya (ayıklanmış)
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kesme şeker
- Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
- Tuz
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Yapılışı
- Kuru barbunyadan yapacaksanız bir gece evvelce güzelce yıkayıp ıslatılır.
- Taze barbunyayı yıkadıktan sonra tencereye alıp su ek ederek kara suyunun çıkması için biraz kaynatıp süzgeçten süzelim.
- Tenceremize zeytinyağını alıp yemeklik doğranan soğan ve sarımsağı kavuralım.
- Akabinde salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
- Üzerine küp küp doğranmış havuç, patates ve domates rendesini ekleyip 5 dakika daha kavuralım.
- Barbunyayı ekleyip bir kaç kez karıştırıp üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su, tuz ve kesme şeker ekleyelim.
- Yemeğimiz kaynadıktan sonra ocağı kısıp yumuşayana kadar pişirelim.
- Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirip servis tabağına alalım.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip maydanozla süsleyelim.
- Dileyen üzerine limonda ekleyebilir.