Zeytinyağlı Bamya Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket bamya (Bim)
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- Yarım yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 4 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı minik doğrayarak kavurun.
- Pembeleşince biberi ek ederek kavurun.
- Küp doğranmış domates ve salçayı ek edin.
- Bamyaları ekleyin.
- 2 dakika bamyalar kavrulunca yarım limon suyunu sıkın ve sıcak su ek edin, tuz ve baharatları ekleyerek çok fazla karıştırmadan pişmeye bırakın.
- Bamyalar dağılmasın. Afiyet olsun. Çok hoş bamya sevmeyenlere de lezzetli gelecek bir tanım.