
Zeytinyağlı Bakla Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo bakla
- Kuru soğan
- Yoğurt
- Yarım bağ dereotu
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağlı Bakla Yemeği Tanımı Yapılışı
- Baklalarımızı yeterlice yıkayıp temizleyip doğruyoruz.
- Bir kapta 1 litre suyun içine 1 yemek kaşığı un ve yarım limon sıkıp düzgünce karıştırıyoruz.
- Doğradığımız baklaları bu su da bekletiyoruz.
- Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı alarak yarım soğanı düzgünce kavuruyoruz.
- Daha sonra salçasını ekleyip yeterlice kavuruyoruz. Unlu suda ki baklaları süzerek kavrulmuş soğan ve salçayı ekleyip düzgünce kavuruyoruz.
- Üzerini 2 parmak kadar geçecek su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
- Pişen baklaları dereotu ekleyip 1 dakika kadar dereotuyla pişiriyoruz.
- Daha sonra servis tabağına alıp üzerine sarmısaklı yoğurt döküyoruz. Afiyet olsun.