iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet kereviz
*1 adet patates
*1 adet havuç
*1 adet ayva
*1 adet soğan
*Yarım konserve bezelye
*Zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Sıcak su
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi Yapılışı Kerevizin her halini sevenlere selam olsun ? Son zamanlarda bıkmadan usanmadan ayvalı kereviz yapar oldum İlk duyduğumda “ayva, kerevize nasıl yakışabilir ki diye düşünerek uzun bir müddet denemedim ama iyiki bu muhteşem tadı keşfetmişim diyorum Biz hep terbiyeli seviyorduk ama ailecek ayvalı kereviz favorimiz oldu ? Tarifimize geçelim
1
*Kereviz ve ayva soyulur, doğranır ve kararmaması için limonlu suya konulur
*Patates ve havuç soyulur, dilimlenir Soğan küp küp doğranır Zeytinyağında soğanlar ölene kadar pişirilir
*Patates ve havuç dilimleri eklenir
*Biraz kavrulur
*Üzerine kereviz ve ayva dilimleri eklenir
*Kavrulmaya devam edilir
*Sebzelerin yarısına denk gelecek şekilde kaynar su tenceremize eklenir
*Konserve bezelye eklenir
*Biraz fokurdayınca tuz ve şeker de eklenir
*Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır
*Kereviz ve havuçlar pişince yemek hazır demektir
*İster sıcak ister soğuk ikram edilir Her ikisi de şahane ?
AFİYET OLSUN ?
*1 adet kereviz
*1 adet patates
*1 adet havuç
*1 adet ayva
*1 adet soğan
*Yarım konserve bezelye
*Zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Sıcak su
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi Yapılışı Kerevizin her halini sevenlere selam olsun ? Son zamanlarda bıkmadan usanmadan ayvalı kereviz yapar oldum İlk duyduğumda “ayva, kerevize nasıl yakışabilir ki diye düşünerek uzun bir müddet denemedim ama iyiki bu muhteşem tadı keşfetmişim diyorum Biz hep terbiyeli seviyorduk ama ailecek ayvalı kereviz favorimiz oldu ? Tarifimize geçelim
1
*Kereviz ve ayva soyulur, doğranır ve kararmaması için limonlu suya konulur
*Patates ve havuç soyulur, dilimlenir Soğan küp küp doğranır Zeytinyağında soğanlar ölene kadar pişirilir
*Patates ve havuç dilimleri eklenir
*Biraz kavrulur
*Üzerine kereviz ve ayva dilimleri eklenir
*Kavrulmaya devam edilir
*Sebzelerin yarısına denk gelecek şekilde kaynar su tenceremize eklenir
*Konserve bezelye eklenir
*Biraz fokurdayınca tuz ve şeker de eklenir
*Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır
*Kereviz ve havuçlar pişince yemek hazır demektir
*İster sıcak ister soğuk ikram edilir Her ikisi de şahane ?
AFİYET OLSUN ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.