Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Yemeği

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Yemeği

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
zeytinyagli-ayvali-kereviz-yemegi.jpg

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy kereviz
  • 1 adet orta boy ayva
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tutam kerevizin yeşil yaprakları
  • 1 çay kaşığı tuz tozşeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 küçük boy türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 adet limonun suyu (ayva ve kerevizi ayıklanmış hali suda bekletirken )

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanı soyalım, küçük yemeklik doğrayalım.
  2. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük doğrayalım.
  3. Havucu soyalım ,ince halka keselim.
  4. Derin bir kabın içine su koyalım .
  5. İçine bir adet sıktığımız limonun suyunu koyalım.
  6. Sonra kerevizin soyalım iri küp doğrayalım.
  7. Limonlu suya hemen atalım ayvayı soyalım, iri küp doğrayalım.Onu da limonlu suya atalım limonlu su ayva ve kerevizin kararmaması için kullanıyorum.
  8. Tencereye yağı, soğanı ,havucu, biberi koyalım.
  9. 2-3 dk kısık ateşte kavuralım .
  10. Sonra ayvayı, kerevizi ,limonlu sudan çıkarıp tekrar yıkayalım süzelim.Tencereye ilave edelim .
  11. Küçük doğradığımız kereviz yapraklarını da koyalım .
  12. Sonra bu şekilde kısık ateşte 5 dk daha pişirelim.
  13. Tuz ,şekeri ,karabiberi serpip karıştıralım .
  14. Oda sıcaklığındaki suyu verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım.
  15. Kısık ateşte 35-40 dk kontrol ederek pişirelim afiyet olsun.
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt