Zeytinli Ve Domates Soslu Balık Tarifi Resimli
Resimli Zeytinli Ve Domates Soslu Balık Tarifi
Zeytinli Ve Domates Soslu Balık Tarifi
imageszeytinlivedomatessoslubaliktarifiresimli5ad448f0cb657
Malzemeler
1 kg balık filetosu
1 baş soğan
1 diş sarımsak
1 kutu konserve soyulmuş domates
15 adet siyah zeytin veya yeşil zeytin
1 demet maydanoz
1 demet taze fesleğen
23 kereviz yaprağı
12 su bardağı sıvıyağ taze cekilmiş karabiber
tuz
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin Dibi kalın bir tencerede yağı kızdırıp soğanları icine atın Altın rengi alıncaya kadar cevirerek kavurun Sarımsağı dovun, domatesleri kucuk kucuk doğrayın ve sarımsakla birlikle soğanların uzerine atın Tuz, karabiber ekleyin ve biraz kavurup kapağını kapatın 15 dakika kısık ateşte, domatesler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın Domatesler piştiği zaman balığın sosu hemen hemen hazır demektir Tencereyi ateşten alın
Maydonozu, taze fesleğini, kereviz yapraklarını ince ince kıyın Zeytinlerin cekirdeklerini cıkarın, dilerseniz ince ince dilimleyin Hepsini tenceredeki karışıma ilave edin ve hep birlikte karıştırın Balık filetolarını yağlanmış aluminyum kağıdının uzerine dizin Hazırladığınız sosla uzerlerini kapatın Aluminyum kağıdı balığın ust kısmından katlayarak kapatın Diğer iki ucu da iyice birleştirin Onceden 180 derecede, ortadan fazla ısıtılmış fırında 2025 dakika kadar pişirin Piştikten sonra aluminyum kağıdı acarak balığı servis tabağına alın Uzerine sosu ilave ederek Portakal Kabuklu ve Safranlı Pilav ile servis yapın
Resimli Zeytinli Ve Domates Soslu Balık Tarifi
Zeytinli Ve Domates Soslu Balık Tarifi
imageszeytinlivedomatessoslubaliktarifiresimli5ad448f0cb657
Malzemeler
1 kg balık filetosu
1 baş soğan
1 diş sarımsak
1 kutu konserve soyulmuş domates
15 adet siyah zeytin veya yeşil zeytin
1 demet maydanoz
1 demet taze fesleğen
23 kereviz yaprağı
12 su bardağı sıvıyağ taze cekilmiş karabiber
tuz
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin Dibi kalın bir tencerede yağı kızdırıp soğanları icine atın Altın rengi alıncaya kadar cevirerek kavurun Sarımsağı dovun, domatesleri kucuk kucuk doğrayın ve sarımsakla birlikle soğanların uzerine atın Tuz, karabiber ekleyin ve biraz kavurup kapağını kapatın 15 dakika kısık ateşte, domatesler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın Domatesler piştiği zaman balığın sosu hemen hemen hazır demektir Tencereyi ateşten alın
Maydonozu, taze fesleğini, kereviz yapraklarını ince ince kıyın Zeytinlerin cekirdeklerini cıkarın, dilerseniz ince ince dilimleyin Hepsini tenceredeki karışıma ilave edin ve hep birlikte karıştırın Balık filetolarını yağlanmış aluminyum kağıdının uzerine dizin Hazırladığınız sosla uzerlerini kapatın Aluminyum kağıdı balığın ust kısmından katlayarak kapatın Diğer iki ucu da iyice birleştirin Onceden 180 derecede, ortadan fazla ısıtılmış fırında 2025 dakika kadar pişirin Piştikten sonra aluminyum kağıdı acarak balığı servis tabağına alın Uzerine sosu ilave ederek Portakal Kabuklu ve Safranlı Pilav ile servis yapın