Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinli Puf Mini Açmalar

Zeytinli Puf Mini Açmalar
0
31

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
zeytinli-puf-mini-acmalar.jpg

Zeytinli Puf Mini Açmalar Tarifi İçin Malzemeler

• 1 paket kuru maya
  • 2 kaşık toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 bardak süt (Ilık)
  • 1 bardak su (Ilık)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (Yarısı iç harcına yarısı hamuru açmak için)
  • 1 adet üstüne sürmek için yumurta sarısı
İçine;
  • Zeytin ezmesi

Zeytinli Puf Mini Açmalar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şeker, tuz, maya bir kaba alınır. Bir cezvede su ve süt eklenip ılınana kadar kaynatılır, ılıyan süt, su karışımı maya karışımın üstüne eklenir ve karıştırılır.
  2. Sonra üstünü örtüp 1 saat bekleyin daha sonra yağ, un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde edilir nemli bir havlu örtüp 2 saat bekleyin.
  3. Sonra şekil verin. Ben hamuru büyük açıp içini açıp, zeytin ezmesi sürdüm rulo yapıp bıçakla kestim. Donra tepside 1 saat daha beklettim. Arkasından üstüne yumurta sarısı sürdüm.
  4. 190 derecede yarım saat kadar pişirdim fırından fırına değişiklik gösterebilir kontrol edin derecenizi ona göre ayarlayın.
Not: Benim vaktim olduğu için bu şekilde bekleyerek dinlenerek yaptım daha yumuşak olsun diye sizin aceleyse fırını ısıtıp içinde yarım saat mayalayıp hemen hazırlayabilirsiniz gene yumuşak oluyor ama bu şekilde yapınca 3 gün sertleşme bayatlaşma olmuyor şimdiden afiyet olsun. ????

Zeytinli Puf Mini Açmalar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt