
Zeytinli Puf Mini Açmalar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 2 kaşık toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak süt (Ilık)
- 1 bardak su (Ilık)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Yarısı iç harcına yarısı hamuru açmak için)
- 1 adet üstüne sürmek için yumurta sarısı
- Zeytin ezmesi
Zeytinli Puf Mini Açmalar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker, tuz, maya bir kaba alınır. Bir cezvede su ve süt eklenip ılınana kadar kaynatılır, ılıyan süt, su karışımı maya karışımın üstüne eklenir ve karıştırılır.
- Sonra üstünü örtüp 1 saat bekleyin daha sonra yağ, un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde edilir nemli bir havlu örtüp 2 saat bekleyin.
- Sonra şekil verin. Ben hamuru büyük açıp içini açıp, zeytin ezmesi sürdüm rulo yapıp bıçakla kestim. Donra tepside 1 saat daha beklettim. Arkasından üstüne yumurta sarısı sürdüm.
- 190 derecede yarım saat kadar pişirdim fırından fırına değişiklik gösterebilir kontrol edin derecenizi ona göre ayarlayın.
Zeytinli Puf Mini Açmalar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı