
Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- Zeytin
Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak 1 bardak sütümüzü ılıtıyoruz .
- Daha sonra 1 bardak ılık su ve mayayı yoğurma kabına alıyoruz.
- Sütümüzü de ekleyip şeker katıyoruz .
- 1 yemek kaşığı tuzu da koyup 5 dakika kadar bekliyoruz.
- Maya kendini açar açmaz unumuzu azar azar ekliyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Yarım saat hamurun mayalanmasını bekliyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra küçük bezeler yapıp elimizle hafif açıp iç harcını koyuyoruz.
- Ben zeytin tercih ettim konutta ne varsa koyabilirsiniz.
- Hamur bittikten sonra tepsi mayasının gelmesini de beklerseniz .Daha hoş olacaktır ancak beklemeseniz de olur.
- 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin şimdiden afiyet olsun ????.