Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı çekirdeği çıkarılıp doğranmış zeytin (Siyah-yeşil karışık kullanılabilir)
- Dereotu
- Un
Zeytinli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Sütü ve suyu ısıtalım. Bir kaba alalım ılık olmalı.
- Üstüne şeker ve mayayı ekleyelim. Maya biraz kabardıktan sonra tuz ve yağı ekleyelim.
- Akabinde 4 5 su bardağı kadar un ekleyip(un ölçüsü farklılık gösterebilir yumuşak olmalı) yumuşak bir hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamura dereotu ve zeytini ekleyip tekrar yoğuralım ve 20 dk kadar bekletelim.
- Bezelere ayırıp dilediğiniz şekli verin. 20 dk tepsi mayası yaptıralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz kuru bir bezle 10 dk üstünü örtelim. Afı̇yet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.