Zeytinli Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep (Şart değil)
- 2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 8 su bardağı un
- Yarım kase zeytin
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Zeytinli Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuzu mayalayalım ılık süt ve suyu mayayı şekeri kabımıza alalım 5 dk beklesin sonra yağı, yumurta akını mahlebi, tuzu ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Unumuzuda denetimli bir halde eleyerek dokuyoruz ele yapışan hamur elde esiyoruz 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz mayalandıktan sonra tezgahı yağlayalım.
- Hamurdan mandalına büyüklüğünde modül alalım tereyağıyla açalım içine ben zeytin koydum siz istediğinizi koyabilirsiniz zeytini koyduktan sonra hamurumuzu sağlı sollu kapatıyoruz fotoğrafta olduğu üzere yuvarlıyoruz tepsimize diziyoruz.
- Bütün hamuru bu türlü bitiriyoruz 20 dk da tepsi mayası yapıyoruz sonra üzerine yumurta, pekmez ve yağımızı karıştırıp sürüyoruz 200 derecede işittiğimiz fırında atı üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.