teknolojiuzmani
FD Üye

Zeytinli Kekikli Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- ️250 gram oda ısısında tereyağı ya da bir kalıp margarin
- ️Yarım ajda çay bardağı zeytinyağı
- ️Yarım ajda çay bardağı ayçiçek yağı
- ️Yarım ajda çay bardağı sirke (üzüm ya da elma)
- ️1 tatlı kaşığı tuz (içine koyacağımız zeytinin tuz oranına göre değişiklik gösterebilir, benim zeytinim tuzluydu.)
- ️1 tatlı kaşığı şeker
- ️1 yemek kaşığı kekik
- ️1 yemek kaşığı çörek otu ve/veya keten tohumu
- ️2 yumurta ( birinin sarısı üstüne)
- ️1 paket kabartma tozu
- ️Aldığı kadar un (yaklaşık 5 bardak)
- 1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
Zeytinli Kekikli Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytin, un ve kabartma tozu hariçindeki tüm malzemeleri derince bir kapta karıştırıyoruz.
- Daha sonra kabartma tozunu ve kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine zeytinimizi koyup kapıyoruz.
- İster uzun, ister yuvarlak şekil veriyoruz.
- Ben tepsiye sığsın diye uzun yaptım.
- Üstüne yumurta sarısını sürüyor ve bir pinçik kekikle süslüyoruz.
- Dileyen çörek otu ya da susamla da süsleyebilir.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında orta gözde üstleri kızarana değin pişiriyoruz. Afiyet olsun.