iltasyazilim
FD Üye
Zeytinli ,Kaşarlı, Simit Tadında Pastane Poğaçası (Kumru) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*1 su bardağı zeytinyağı
*Yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*7 su bardağı (200 ml) un
İç malzemesi için ;
*1 kase çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
*1 kase ince doğranmış kaşar
Üzeri için ;
*Yeterince kavrulmuş susam
*1 tatlı kaşığı pekmez
*Bir miktar su
Zeytinli ,Kaşarlı, Simit Tadında Pastane Poğaçası (Kumru) Tarifi Yapılışı Un hariç diğer malzemelerimizi bir kaba alarak karıştırıyoruz Ununu da kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz Üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
Susamı bir tavanın içine alarak kavuruyoruz Başka bir tabağın içinde de pekmezle suyu karıştırıyoruz
Mayalanan hamurumuzdan mandalinadan biraz büyük bezeler hazırlıyoruz Bezemizi küçük bir merdane yardımıyla açarak ortasına zeytin ve kaşar dilimlerini yerleştiriyoruz Uçlarını bitiştirerek üst yüzeyini önce pekmezli suya sonra susama batırıyoruz Poğaçalarımızı yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 10 dakika tepsi mayası için bekletiyoruz Üzerine bıçak yardımıyla fazla bastırmadan iki tane çizik atıyoruz
180 derece fırında 2025 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Pişen poğaçalarımızı ilk sıcağı çıktıktan sonra servis ediyoruz
Eğer zeytinli poğaçaları seviyorsanız bu tarif tam size göre İçi tel tel, yumuşacık ve nefis bir poğaça Hazırlardan daha sağlıklı ve lezzetli Denemenizi tavsiye ederim Sucuklu kaşarlı yapmak isterseniz Simit Tadında Pastane Poğaçası adlı tarifime de bakabilirsiniz Deneyeceklere afiyet olsun
*2 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*1 su bardağı zeytinyağı
*Yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*7 su bardağı (200 ml) un
İç malzemesi için ;
*1 kase çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
*1 kase ince doğranmış kaşar
Üzeri için ;
*Yeterince kavrulmuş susam
*1 tatlı kaşığı pekmez
*Bir miktar su
Zeytinli ,Kaşarlı, Simit Tadında Pastane Poğaçası (Kumru) Tarifi Yapılışı Un hariç diğer malzemelerimizi bir kaba alarak karıştırıyoruz Ununu da kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz Üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
Susamı bir tavanın içine alarak kavuruyoruz Başka bir tabağın içinde de pekmezle suyu karıştırıyoruz
Mayalanan hamurumuzdan mandalinadan biraz büyük bezeler hazırlıyoruz Bezemizi küçük bir merdane yardımıyla açarak ortasına zeytin ve kaşar dilimlerini yerleştiriyoruz Uçlarını bitiştirerek üst yüzeyini önce pekmezli suya sonra susama batırıyoruz Poğaçalarımızı yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 10 dakika tepsi mayası için bekletiyoruz Üzerine bıçak yardımıyla fazla bastırmadan iki tane çizik atıyoruz
180 derece fırında 2025 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Pişen poğaçalarımızı ilk sıcağı çıktıktan sonra servis ediyoruz
Eğer zeytinli poğaçaları seviyorsanız bu tarif tam size göre İçi tel tel, yumuşacık ve nefis bir poğaça Hazırlardan daha sağlıklı ve lezzetli Denemenizi tavsiye ederim Sucuklu kaşarlı yapmak isterseniz Simit Tadında Pastane Poğaçası adlı tarifime de bakabilirsiniz Deneyeceklere afiyet olsun