Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinli Ekmek

Zeytinli Ekmek
0
70

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
zeytinli-ekmek.jpg

Zeytinli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instat maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık süt (Dilerseniz 1,5 su bardağı süt yarım su bardağı su)
  • Alabildiğine un (Unu denetimli ekleyelim)
İç harcı için;
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 100 gram zeytin
  • 100 gram beyaz peynir
Üzeri için;
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu

Zeytinli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel ılık sütümüzü yoğurma kabına boşaltıyoruz. İçine maya, şeker, tuz ve zeytinyağını ekliyoruz. 5 dakika üzerini kapatıp, dinlendiriyoruz.
  2. Sonrasında unumuzu elekten geçirip, denetimli bir biçimde yoğurma sürecine geçiyoruz ve hamurumuzu 1 saat ılık bir ortamda üstü kapalı dinlendiriyoruz.
  3. Dinlendikten sonra iki eşit kesime bölüyoruz birinci hamuru elimizi yağlayıp, genişletiyor içine rendelediğimiz ve salça ile karıştırdınız. Sarımsaklı sosu yayıyoruz zeytinleri ve peynirleri serpiştirip, rulo biçiminde katlıyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısı yoğurt ve yağı karıştırıp fırça yardımıyla sürüyoruz çörek otunuda ekliyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum afiyet olsun.
Zeytinli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt