teknolojiuzmani
FD Üye

Zeytinli Çi Börek Tanımı İçin Gereçler
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 su bardağı su
- 1 paket dr oetker kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 200 gr yeşil zeytin
- 3 yemek kaşığı ketçap
Zeytinli Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şunu belirteyim hazırladığımız hamur tanımından yağ çekmeyen zeytinli börek ve pişi yaptım nefis oldu
- Öncelikle hamur yoğurma kasenin içene yumurta, yoğurdu, sirkeyi, suyu, tuzu, kabartma tozunu, sıvı yağ ekleyerek birlikte karıştırın.
- Akabinde kulak göğsü kıvamında olucak formda unu denetimli ekleyerek hamuru birlikte yoğurun ve hamuru yarım saat üzeri kapalı halde oda ısısında bekletin.
- Akabinde yeşil zeytinin çekirdeklerini çıkarın ve ince ince doğrayın zeytini farklı bir kâseye bırakın.
- Akabinde zeytinlerin üzerine kaşar peynirini ve ketçabı ek ederek birlikte karıştırın.
- Akabinde hamuru bezelere ayırın ve her bezeyi istediğiniz büyüklükte ve formda açarak hamuru yuvarlak biçimde kesin ve ortasına zeytin harcını bırakıp böreğimizin etrafını sıkıca kapatın.
- Akabinde tüm börekleri bu halde hazırlayıp kızgın yağda gerili önlü böreğimizi kızartarak akabinde havlu kâğıdın üzerine kızarttığınız börekleri bırakın. Afiyet olsun.
Su bardağı ölçüsü 200 ml
Çay bardağı ölçüsü 110 ml
Zeytinli Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı