Resimli ZeytinliCevizli Kurabiye Tarifi
ZeytinliCevizli Kurabiye nasıl yapılır
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı sirke
1 cay kaşığı seker
125gr oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı veya margarin
12 su bardağı yoğurt
13 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birisinin sarisini ustune surmek icin ayır)
34 su bardağı aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 cay kaşığı toz kırmızı biber
12 su bardağı iri kıyılmış ceviz
12 su bardağı cekirdekleri cıkarılmış ve kıyılmış zeytin
imageszeytinlicevizlikurabiyetarifiresimli5ad42d908af07
YAPILIŞI:
geniş bir kapta once sirke ve sekeri karıştırın
Daha sonra yoğurt, sıvıyağ, tereyağını ve 1 yumurta ve bir yumurta akını ilave edip iyice karıştırın
Birlikte kalan kuru malzemeleri kabın icine eleyip yoğurun
En son ceviz ve zeytini ilave edip tekrar karışana kadar yoğurun
Ceviz buyukluğunde parcalar koparıp kabaca yuvarlak sekli verip yağlanmış tepsinize aralıklı olarak dizin
(tepsiniz kucukse iki tepsi gerekebilir)
Ustlerine 1 tatlı kaşığı kadar sut veya su ile birlikte hafif cırpılmış yumurta sarisi surup arzuya gore corek otu, susam veya aycekirdegi ici serpiştirin
Onceden ısıttığınız (175C) dereceli fırında kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin
ZeytinliCevizli Kurabiye nasıl yapılır
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı sirke
1 cay kaşığı seker
125gr oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı veya margarin
12 su bardağı yoğurt
13 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birisinin sarisini ustune surmek icin ayır)
34 su bardağı aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 cay kaşığı toz kırmızı biber
12 su bardağı iri kıyılmış ceviz
12 su bardağı cekirdekleri cıkarılmış ve kıyılmış zeytin
imageszeytinlicevizlikurabiyetarifiresimli5ad42d908af07
YAPILIŞI:
geniş bir kapta once sirke ve sekeri karıştırın
Daha sonra yoğurt, sıvıyağ, tereyağını ve 1 yumurta ve bir yumurta akını ilave edip iyice karıştırın
Birlikte kalan kuru malzemeleri kabın icine eleyip yoğurun
En son ceviz ve zeytini ilave edip tekrar karışana kadar yoğurun
Ceviz buyukluğunde parcalar koparıp kabaca yuvarlak sekli verip yağlanmış tepsinize aralıklı olarak dizin
(tepsiniz kucukse iki tepsi gerekebilir)
Ustlerine 1 tatlı kaşığı kadar sut veya su ile birlikte hafif cırpılmış yumurta sarisi surup arzuya gore corek otu, susam veya aycekirdegi ici serpiştirin
Onceden ısıttığınız (175C) dereceli fırında kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin