
Zeytin Yağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram salamura asma yaprağı
- 2 bardak pirinç
- 2 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz karabiber kırmızı toz biber kuru nane
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet limon
Zeytin Yağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yaprakların tuzunu alması için üzerine kadar kaynar su ilave ediyoruz ve bir iki defa suyu değiştiriyoruz.
- Daha sonda pirinçleri yıkayıp, soğanları ince ince doğrayıp, maydanozlarıda kıyıp, derin bir kabın içerisine alıyoruz.
- Üzerine salça ve baharatlarınıda ilave edip zeytinyağı ile iyice karıştırıyoruz iç harcımız hazır oluyor böylece.
- Daha sonra yaprakların uç kısmına iç harcımızdan koyup kenarlarını içe katlayıp sarıyoruz pişirme tenceresine diziyoruz hepsini.
- Sonra üzerine çıkacak kadar su ilave edip üzerine limon sıkıyoruz ve altı kısık şekilde 40 dakika pişiriyoruz suyunu çekene kadar.
- Pirinçler pişmiş oluyor ama yaprakları kontrol edip ona göre pişirme süresini uzatabilirsiniz afiyet şifa ????