
Zeytin Yağlı Pırasa Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg pırasa
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça (Ben acı ve tatlı karışık kullandım)
- 1 çay bardağı bulgur
- Çeyrek limon suyu
- Tuz karabiber
Zeytin Yağlı Pırasa Tanımı Yapılışı
- Zeytinyağını tencereye koyup üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ek edelim pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine salça ek edelim.
- Salçayı da kavurup üzerine pırasa ve havucu ek edelim.
- Beş dakika kadar orta ara karıştırıp soteleyelim.
- Üzerine bulguru ek edip bir iki çeşit karıştırıp yemeğimizin üzerine gelecek kadar sıcak su ek edelim.
- Küçük bir modül taze zencefil karabiber ve tuzunu limon suyunu ek edip tencerenin kapağını kapatıp pişirelim.
- Sebzeler yumuşayınca altı kapatılır. ????afiyet olsun ????.