Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytin Yağlı Kuru Dolma Ve Yaprak Sarması

Zeytin Yağlı Kuru Dolma Ve Yaprak Sarması

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
zeytin-yagli-kuru-dolma-ve-yaprak-sarmasi.jpg

Zeytin Yağlı Kuru Dolma Ve Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram salamura bağ yaprağı
  • 10 adet dolmalık kuru patlıcan
  • 10 adet kuru dolmalık biber
İç harç;
  • 4 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet orta uzunluk domates yahut konserve domates
  • 1 buçuk su bardağı zeytin yağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet et bulyon tercihe nazaran
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu yahut limon suyu
Suyunun sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • 4-5 su bardağı kaynamış su

Zeytin Yağlı Kuru Dolma Ve Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle pirinçlerimizi yıkayalım ve derin bir kaba alalım üzerine ince doğradığımız soğan, sarımsak, biber, domatesleri ekleyip üzerine salça ve baharatlarımızı zeytinyağı ve sıvı yağını koyup karıştıralım.
  2. Daha sonra kurularımızı ve salamura yaprağımızı yıkayıp süzelim.
  3. Küçük bir tencereye kurularımızı haşlayacak kadar sıcak su koyup kaynatalım.
  4. Kuru patlıcan ve kuru biberi kaynayan suya bırakıp hafif yumuşayana kadar haşlayalım. Yapraklar sert ise haslayabilirsiniz yumuşak ise gerek yoktur.
  5. Hazırladığımız iç harcımızı tatlı kaşığı ile haşladığımız kurularımızın içine yarısını doldurcak halde dolduralım. Pirinçler pişince şişecektir o yüzden çok doldurmayalım.
  6. Yapraklarımızı da tıpkı biçimde açıp içine harcımızı koyalım ve kenarlarını içine kapatıp saralım.
  7. Suyunun sosu için derin bir kaba domates salçası, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu atıp kaynar su ile çırpalım.
  8. Pişireceğimiz tencerenin altına dolma altı yoksa yırtılan yapraklardan yerleştirip üzerine kuru dolmaları onun üzerine yaprak sarmasını dizelim ve sosunu döküp orta ateşte 15 dk kısık ateşte 30 dk pişirelim.
Zeytin Yağlı Kuru Dolma Ve Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt