iltasyazilim
FD Üye
Zeytin Soslu Humus Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı haşlanmış nohut (170 ml bardak)
*3 çorba kaşığı tahin
*2 diş sarımsak
*1 çay kaşığı kimyon
*Yarım limon
*1012 adet siyah zeytin
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
Zeytin Soslu Humus Tarifi Yapılışı Simdi çılgın bir humus tarifini sizinle paylaşmak istiyorum Benim gibi abartılı lezzetleri seviyorsanız bu tarifi kesinlikle kaçırmayın Tarifte bahsettiğim 15 su bardağı nohut haşlanmış halidir Eşim kemik suyuyla haşlayıp derin dondurucuya koyuyor Bizde istediğimiz zaman istediğimiz kadar kullanabiliyoruz Sizede bu tarifte kemik suyuyla haşlanmış*nohut tavsiye ediyorum Nohutumuzu buzları çözülmeden hatta buzluktan çıkarır çıkarmaz*rondonun içine atıp diri parça kalmayıncaya kadar karıştırıyoruz Yeni haşlamıssanız sorun değil ayni şey geçerli ama biraz uğraştıracaktır Kabuklarını soyma zahmetine girmeye hiç gerek yok hayata bir kere geliyoruz Böyle küçük işlerle uğraşıp vakit öldürmeyelim Rondo gerekeni yapıyor Ardından sarımsak, tahin, kimyon, limon suyu ve tuzu ekleyip iki çırpı daha karıştırıyoruz Servis tabağına aldıktan sonra sos tavasında zeytinyağı döküp biraz kızdırıyoruz Önce çekirdeklerini çıkardığımız*siyah zeytinleri içine atıp iki çeviriyoruz Sonra pul biberi de ekleyip onuda ateşte iki çevirip üzerine döküyoruz Ben bu kez zeytinleri ikiye bölüp yerleştirdim ama bıçakla birkaç parçaya ayırabilirsiniz Afiyet olsun yarasın
*1 5 su bardağı haşlanmış nohut (170 ml bardak)
*3 çorba kaşığı tahin
*2 diş sarımsak
*1 çay kaşığı kimyon
*Yarım limon
*1012 adet siyah zeytin
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
Zeytin Soslu Humus Tarifi Yapılışı Simdi çılgın bir humus tarifini sizinle paylaşmak istiyorum Benim gibi abartılı lezzetleri seviyorsanız bu tarifi kesinlikle kaçırmayın Tarifte bahsettiğim 15 su bardağı nohut haşlanmış halidir Eşim kemik suyuyla haşlayıp derin dondurucuya koyuyor Bizde istediğimiz zaman istediğimiz kadar kullanabiliyoruz Sizede bu tarifte kemik suyuyla haşlanmış*nohut tavsiye ediyorum Nohutumuzu buzları çözülmeden hatta buzluktan çıkarır çıkarmaz*rondonun içine atıp diri parça kalmayıncaya kadar karıştırıyoruz Yeni haşlamıssanız sorun değil ayni şey geçerli ama biraz uğraştıracaktır Kabuklarını soyma zahmetine girmeye hiç gerek yok hayata bir kere geliyoruz Böyle küçük işlerle uğraşıp vakit öldürmeyelim Rondo gerekeni yapıyor Ardından sarımsak, tahin, kimyon, limon suyu ve tuzu ekleyip iki çırpı daha karıştırıyoruz Servis tabağına aldıktan sonra sos tavasında zeytinyağı döküp biraz kızdırıyoruz Önce çekirdeklerini çıkardığımız*siyah zeytinleri içine atıp iki çeviriyoruz Sonra pul biberi de ekleyip onuda ateşte iki çevirip üzerine döküyoruz Ben bu kez zeytinleri ikiye bölüp yerleştirdim ama bıçakla birkaç parçaya ayırabilirsiniz Afiyet olsun yarasın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.