
Zeytin Ezmeli Rulo Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 3 su bardağı un
- 30 gram bitkisel margarin
- 5 yemek kaşığı zeytin ezmesi
- 1 adet yumurta sarısı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase çekirdekleri ayıklanmış zeytin
- 1 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- Yarım çay kaşığı kekik
Zeytin Ezmeli Rulo Tanımı Yapılışı
- Zeytin ezmesi için;Bir kase siyah zeytinin çekirdekleri ayıklanır.
- Rondoda zeytinler ezilinceye kadar karıştırılır.
- Sarımsak, kekik ve limon suyu da eklenir.
- Krem kıvamına gelene dek güzelce çekilir ve ezmemiz hazır.
- Yoğurma kabına şeker, yaş maya ve sıcağa yakın süt alınır 10 dakika etkinleşmesi beklenir.
- Un hariçinde öbür kalan bütün materyaller eklenir.
- Un denetimli bir biçimde hamur yumuşak olacak halde eklenir.
- 20 dakika kadar beklenir daha sonra mısır nişastasıyla hamur açılır.
- İnce açılan hamurun ortasına evvel margarin yahut tereyağı, daha sonra zeytin ezmesi her tarafına eşit bir biçimde dağıtılır.
- Kenardan başlayarak kıvrılır rulo haline getirilir.
- Kıvrılan hamurun üzerine manzarası hoş olsun diye evvel zeytin ezmesinden sürülür.
- Onun üzerine de yumurta sarısı sürülür.
- İki parmak genişliğinde olacak formda dilimlenerek yağlanmış tepsiye dizilir.
- 180-200 derece ortasında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.