Zeytin Ezmeli Poğaca Tarifi İcin Malzemeler
*2 bardak ılık sut
*1 5 toz maya
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta akı (Sarısı uzerine)
*1 bardak ılık su
*1 cay bardağı sıvıyağ
*Alabildiği kadar un
*1 kucuk kase sıvıyağ
Uzeri icin
*Yumurta sarısı
*Corek otu
*Susam
İc malzeme
*Baharatlı zeytin ezmesi
Zeytin Ezmeli Poğaca Tarifi Yapılışı Merhaba mayalı Zeytın ezmeli poğaca tarıfim şoyle
1
*İlk once sut ısıtılır
*Isınmış sut bir kaba alınır ve icine şeker ve maya eklenir
*Elinizle yavaşca karıştırılıp 3 4 dk beklenir
*Mayalanma olunca yavaş yavaş once kalan yumurta yağ yani sıvı malzeme sonra da unu azar azar hamur hafıf ele yapışan kıvama gelene kadar yoğrulur
*Mayalanmasını ben kapalı fırında siz guneşte bile yapabilirsiniz Hamurun Uzeri hafıf unlanıp kapatılır
*Ardından Hamuru mayalanmasını bitirince (3 saat kadar)
*Hamurumuza şekil vererek yanı yuvarlanarak ortasını acıyoruz
*Zeytin ezmesini (tabi kendi yaptığım baharatlı bir ezme olduğu icin tarifini yine sonra vereceğim) ekliyoruz Elimize yağa batırıp yuvarlanıp yağlanmış tepsiye diziyoruz
*Uzerine yumurtasını surup corek otu susam ekleyip fırını acıyoruz kiii tepside fırın ısınınca kadar mayalanma ya devam etsin
*Fırın ısınınca da poğacalarımızı koyup 25 dk kadar 180 derecede pişiriyoruz
*Uzeri kızarınca poğacanız hazır
Bu olcuye 2 buyuk tepsi cıkıyor arttırmak sizin el olcusunde yaptığınız yuvarlağı buyukluğune gore değişiyor
Afiyet olsun!
*2 bardak ılık sut
*1 5 toz maya
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta akı (Sarısı uzerine)
*1 bardak ılık su
*1 cay bardağı sıvıyağ
*Alabildiği kadar un
*1 kucuk kase sıvıyağ
Uzeri icin
*Yumurta sarısı
*Corek otu
*Susam
İc malzeme
*Baharatlı zeytin ezmesi
Zeytin Ezmeli Poğaca Tarifi Yapılışı Merhaba mayalı Zeytın ezmeli poğaca tarıfim şoyle
1
*İlk once sut ısıtılır
*Isınmış sut bir kaba alınır ve icine şeker ve maya eklenir
*Elinizle yavaşca karıştırılıp 3 4 dk beklenir
*Mayalanma olunca yavaş yavaş once kalan yumurta yağ yani sıvı malzeme sonra da unu azar azar hamur hafıf ele yapışan kıvama gelene kadar yoğrulur
*Mayalanmasını ben kapalı fırında siz guneşte bile yapabilirsiniz Hamurun Uzeri hafıf unlanıp kapatılır
*Ardından Hamuru mayalanmasını bitirince (3 saat kadar)
*Hamurumuza şekil vererek yanı yuvarlanarak ortasını acıyoruz
*Zeytin ezmesini (tabi kendi yaptığım baharatlı bir ezme olduğu icin tarifini yine sonra vereceğim) ekliyoruz Elimize yağa batırıp yuvarlanıp yağlanmış tepsiye diziyoruz
*Uzerine yumurtasını surup corek otu susam ekleyip fırını acıyoruz kiii tepside fırın ısınınca kadar mayalanma ya devam etsin
*Fırın ısınınca da poğacalarımızı koyup 25 dk kadar 180 derecede pişiriyoruz
*Uzeri kızarınca poğacanız hazır
Bu olcuye 2 buyuk tepsi cıkıyor arttırmak sizin el olcusunde yaptığınız yuvarlağı buyukluğune gore değişiyor
Afiyet olsun!